dissabte, 6 de març del 2021

Tofu a la gallega vegà

 

Aquesta recepta la vam treure del Gipsy Chef. Crec que té alguna altra recepta vegana però encara no l'he provada. Caldrà que em posi les piles.
Ara per ara, crec que és l'única recepta de tofu que el meu germà ha aprovat. O, almenys, de les úniques. No és gens difícil de fer i és perfecta per tenri feta amb antel·lació i preparar, quan es vulgui, en mitja hora. 

Ingredients
 
400g de tofu
4 patates mitjanes
1 pastanaga
1 pebrot verd
1 tros de carabassa
2 dents d'all
Tomàquets cherry
1 ceba
2 fulles de llorer
2 peles de taronja
 Vinagre
Vi blanc
Pebre vermell
Oli
Sal
Pebre


Preparació

Almenys un parell de dies abans deixem l'escabetx fet, per tal que el tofu agafi el màxim de sabor possible.
Per a fer-ho, tallem totes les verdures (aquí he escollit les que esmento abans, però podem afegir-hi les que tinguem a la nevera). 
En una paella amb oli sofregim l'all i la ceba durant un minut i afegim la resta de verdures, juntament amb les peles de taronja i les fulles de llorer. Salpebrem. Afegim més oli d'oliva: no cal fer una piscina però les verdures han d'estar quasi cobertes d'oli. És important en l'escabetx que la proporció d'oli sigui elevada.
Quan les verdures estiguin cuites però un punt cruixents, afegim una cullerada de pebre vermell, una copa de vi blanc i mitja copa de vinagre. Hi tirem els tomàquets cherry i baixem el foc al mínim. Ho deixem fent xup-xup uns minuts més.
Tallem els blocs de tofu en tires bastant gruixudes. En un pot de vidre hi aboquem un terç d'escabetx, hi col·loquem les tires de tofu a sobre i acabem d'omplir-lo amb més escabetx fins que estigui ple.
Com he dit al principi, ho deixem reposar durant almenys dos dies.

 
 
El dia que volguem fer aquest dinar pelem les quatre patates, les tallem a rodanxes i les bullim fins que estiguin cuites. Per altra banda, treiem el tofu de l'escabetx, el tallem en rectangles més petits i el passem per la planxa fins que estigui daurat.
Servim el tofu sobre les rodanxes de patata i tirem l'escabetx per sobre. Acabem de donar-li un toc de color amb una mica més de pebre vermell per sobre i afegim sal i pebre.
 
Compreu pa ben bo per acompanyar. Us asseguro que voldreu sucar tota la salsa del plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada