dijous, 4 de març del 2021

Sushi bowl vegà

 

Avui portem un dinar que quasi fa vergonya d'escriure, de com de fàcil és. Però a vegades a un li fa mandra cuinar. Per als mandrosos que vulguin menjar un plat sa, lleuger i divers, aquesta recepta és per a vosaltres.


Ingredients
 
320g d'arròs integral
400g de tofu ferm
Verdures per acompanyar: jo vaig posar cogombre, pebrot vermell i algues
1 alvocat
Pebre vermell
Sucre
Salsa de soja
Vinagre d'arròs
Llavors de sèsam


Preparació

Bullim l'arròs com preferim. Nosaltres normalment fem servir la nostra màquina de bullir arròs. Quan estigui fet, després de deixar-lo refredar durant uns minuts, hi tirem una cullerada de vinagre d'arròs i una culleradeta de sucre i el barregem.
Per altra banda, tallem el tofu en quadradets. El podem tenir marinat d'abans, amb salsa de soja i pebre vermell, i passar-lo per la planxa. També el podem fer arrebossat, al forn, com explico al final d'aquesta recepta.
Tallem també les altres verdures a tires. En general m'agrada escollir verdures fresques, com aquestes o com la pastanaga. Quan utilitzo altres verdures que passo per la paella faig Bibimbap.
Per servir repartir l'arròs en quatre plats i posem el tofu i les verdures fresques per sobre. Tallem l'alvocat per la meitat, i cada meitat a tires. Agafem la un quart de l'alvocat i recol·loquem les tires en forma de recta, solapant-se una mica, de manera que poguem enrotllar-les i servir-les al mig del bol, com surt a la fotografia, semblant a una flor.
Barregem salsa de soja i vinagre d'arròs per fer una salsa per tirar per sobre.
 


Amb unes quantes llavors de lli el plat, a més de deliciós, és ben estètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada