diumenge, 14 de març del 2021

Nutella vegana


He fet més d'una recepta de nutella vegana a casa, però mai m'havia quedat tan sorprenentment semblant a la nutella, almenys tal i com la recordo, com aquesta. De fet, crec que es podria argumentar que és més bona i tot, amb el gust de cacau que té. I, és clar, notablement més sana.
 
Ingredients
   
100g d'avellanes torrades sense pell
 5 dàtils (prèviament remullats durant 30 minuts en aigua calenta)
2 cullerades generoses de cacau pur
Llet d'avellanes
Extracte de vainilla
Sal


Preparació

Afegim les avellanes a la trituradora i les esmicolem fins que tinguem una crema ben fina.
Llavors hi afegim els dàtils, sense l'os i remullats, el cacau, la vainilla i la sal. Continuem barrejant amb la trituradora fins que tinguem una pasta homogènia bastant espessa.
Procedim a anar afegint llet de mica en mica mentre continuem barrejant, fins que obtinguem la consistència que més ens agradi. Hauria de ser prou fina i cremosa sense arribar a ser massa líquida. Calculo que jo en dec posar 50-100ml, però ho faig a ull.
 

 
Guardem la nutella en un pot de vidre a la nevera. No sé quant de temps deu durar, però segur que no passa res si s'hi està una setmana. Si és que sou capaços de no acabar-vos-la al moment.
Amb aquesta meravella qualsevol té cada dia un dolç despertar...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada