divendres, 5 de març del 2021

Coulant de xocolata vegà

Voleu sorprendre algú amb un postre casolà deliciós? Si us agrada la xocolata, heu de tastar aquest coulant. El Iago, que hauria de tenir el títol de catador de coulants (i també, una mica, d'escèptic de receptes veganes, n'és molt fan.
 
Ingredients
 
Pel ganache
50g de xocolata (negra o blanca)
50 ml de llet vegetal
 
Per la magdalena
55g de farina
15g de cacau pur
45g de sucre morè
1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi
1/4 de culleradeta de sal
50ml de llet vegetal
1 cullerada de vinagre de sidra de poma
20ml d'oli suau
1 culleradeta de llavors de lli moltes


Preparació

Almenys un parell d'hores abans (pot ser la nit anterior), desfem la xocolata amb la llet i la posem en quatre cubets al congelador.
Precalentem el forn a uns 170ºC.
Barregem en un bol la farina, el cacau, la sal i el bicarbonat. Hi afegim el sucre i mesclem.
Tirem els ingredients no secs: la llet, l'oli, el vinagre, les llavors de lli i 75ml d'aigua. Barregem fins a obtenir una massa prou homogènia.
Pintem els quatre motlles amb oli i hi tirem un polsim de cacau a cada un, fins que estiguin recoberts.
Afegim una part de la mescla a cada motlle, llavors hi posem un dels cubets de ganache a dins i els acabem de recobrir.
Posem els quatre coulants al forn durant 14 minuts. Al treure els retirem dels motlles amb l'ajuda d'un ganivet de punta rodona. Els servim al moment, amb més cacau per sobre si es vol posar bonic, o amb sucre glas.
 

 
Bonics, oi? I encara més bons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada