dilluns, 1 de març del 2021

Hamburguesa vegana de mongetes vermelles

 

Hi ha moltes hamburgueses veganes als supermercats. Algunes estan sorprenentment bones, però en general totes són o bé molt artificials o bé d'aquelles primetes que no fan massa per menjar amb pa. Així que una alternativa és fer-ne a casa. El truc? Barrejar llegums o tofu amb algun ingredient que doni consistència (avena, farina, arròs, quinoa) i, si es vol, afegir alguna verdura que doni més gust. Hi ha moltes possibilitats. La que us porto avui és només una d'elles.


Ingredients
 
Per l'hamburguesa
400g de mongetes vermelles
 120g de farina d'avena 
150g de salsa de tomàquet 

Acompanyaments
Pa d'hamburguesa
Kimchi
Enciam
Tomàquet
Hummus
Patates


Preparació

En una trituradora barregem els llegums amb la farina d'avena i la salsa de tomàquet. Si no teniu farina d'avena podeu triturar-la vosaltres mateixos. 
Dividiu la mescla resultant en quatre boles. Poseu-les en una paella amb una mica d'oli  i aixafeules-hi amb l'ajuda d'una espàtula. Feu-les per les dues bandes fins que estiguin torradetes.
 

Per servir-les podeu triar la combinació que més us agradi. Jo les faig posar en un pa de coca amb un toc coreà (una capa d'hummus, enciam, tomàquet i kimchi passat per la paella per sobre), i vaig substituïr el kimchi per ceba caramelitzada pels més covards de casa. Amb un acompanyament de patates i moniatos al forn vam quedar tots ben contents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada