dimecres, 3 de març del 2021

Curri de cigrons vegà


Dinar recurrent quan el papa no és a casa. Deliciós, gustós, fàcil i versàtil. Normalment el faig de cigrons i l'acompanyo d'arròs però es podria fer d'altres llegums o de tofu i acompanyar-lo amb puré de patates o pa de pita o altres verdures. Els ingredients són, per tant, per a tres persones.


Ingredients
 
450g de cigrons
1 ceba mitjani
2 dents d'all
1 cullerada de flocs de xili o 1 xili
1 trosset de gingebre
Sal
Pebre
1 culleradeta de cúrcuma
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de curri
2 cullerades de tomàquet concentrat
1 cullerada de maizena
 200ml de llet de coco 
1 got de caldo de verdures
Espinacs
 
Arròs o verdura o pa per acompanyar


Preparació

En una paella amb oli afegim la ceia, l'all, el xili i el gingebre ben picats i ho sofregim durant uns 10 minuts, remenant sovint.
Llavors hi tirem les espècies i les deixem cuinar durant uns 3 minuts més, fins que desprenguin l'aroma. Hi aboquem llavors el tomàquet i 1 minut més tard ja hi podem posar els cigrons, i barrejar per tal que la salsa els recobreixi.
Afegim la llet de coco i barregem per treure els trossos que s'hagin quedat enganxats al fons. Ho deixem a foc baix uns 10 minuts més.
Tingueu en compte el temps de cocció de l'arròs o les verdures per si les heu de posar a bullir abans de fer el curry. 
En qualsevol cas, un cop fet hi tirem els espinacs i els deixem reduïr-se en la salsa. Si volem que quedi més líquida o si veiem que el curri es queda massa sec podem afegir un got de caldo de verdures i deixar que es cogui a foc lent fins que tingui la consistència desitjada.
 

Us animo a no escatimar en el xili. L'arròs i la verdura ja ajudaran a relaxar el picant, i el toc em sembla imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada