diumenge, 22 d’agost del 2021

Salsa bolonyesa de llenties vegana

El primer cop que vam fer salsa bolonyesa vegana ho vam fer amb soja texturitzada. De fet, la recepta que hi ha al blog de pastís de pastor vegà en porta. Fa poc vaig intentar fer-la amb llenties per variar, i ens va agradar a tots més. Ara ja no toquem mai la soja.

Amb aquests ingredients surt molta bolonyesa, pràcticament per dos àpats dels quatre. Sovint congelem la que sobra i la traiem un altre dia per fer mussaka o pastís de pastor.

 
Ingredients
     
1 ceba
2 dents d'all
Orenga
Farigola
 1 cullerada de tomàquet concentrat
120ml de vi negre
750ml de caldo de verdures
200g de llenties vermelles crues
1 llauna de 400g de tomàquet a trossets
1 cullerada de vinagre balsàmic
Oli
Sal 
Pebre negre
 
 
Preparació

Remullem les llenties en aigua durant 30 minuts mentre preparem la resta d'ingredients (bàsicament tallar les verdures que calguin).

En una paella amb una mica d'oli saltegem la ceba durant 10 minuts, fins que estigui una mica dauradeta. A vegades tallo una mica de carabassó, pastanaga o altres verdures i les afegeixo en aquest punt, per tenir més textures i nutrients a la salsa.
 
Afegim l'all, la farigola, la orenga i salpebrem al gust. Barregem durant 1 minut. Afegim llavors el tomàquet concentrat i barregem durant un parell de minuts, per tal que caramelitzi una mica, abans d'abocar el vi negre. Barregem durant un parell de minuts fins que l'alcohol s'hagi evaporat.

Tirem llavors el caldo de verdures i les llenties. Quan la mescla estigui bullint baixem el foc per tal que faci xup-xup i deixem les llenties fent-se durant 20 minuts. Afegim llavors els tomàquets triturats o talladets i ho deixem uns 15 minuts més. 
 
 
Si estem fent pasta ara és un bon moment per bullir-la, abans d'acabar la salsa.

Tastem la bolonyesa per si cal rectificar de sal o pebre. Quan estigui al nostre gust apaguem el foc i hi tirem el vinagre balsàmic, barrejant-lo per combinar-ho tot. 

Ja ens direu si no és la bolonyesa vegana més bona que heu tastat mai! Com veieu a la fotografia, m'agrada servir-la també al costat de bròcoli. Nyam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada